Dingle AIK F10/11 Vit

Referat: Floda IBK / FBC Partille F08/09 - Dingle AIK F1...

Första söndagen på sportlovet och det var dags att ta sig an Floda på bortaplan på kvällen.
Vi hade några borta pga sjukdom och semester och någrahade spenderat helgen på Västsvenskas utvecklingsläger i Göteborg och kom direkt därifrån.

Matchen startar ganska bra och det är spel åt båda håll. Ganska tidigt får Stina Ö kliva av efter ont i ett knä (inte det hon haft ont i sedan matchen mot Eken). En center mindre och Vilja får flytta ner på centerposition. Vi trodde för en kort stund, men det blev hela matchen. Floda får ta ledning 1-0 innan periodpaus.

Vi skickar Stina Ö till domarna i egenskap av kapten. Vi tycker att Flodas byten är minst sagt felaktiga och i ett läge höll detpå att bli en farlig kontring av ett felaktigt byte. Under tiden pratar vi omatt ta fram hornen och ta tag i situationerna. Vi står upp bra, men det verkar fattas den där lilla sista gnistan i närkamperna.

Andra peiroden startar och det ska bli en period vi helst vill glömma. Fortsätter lite som första perioden, men stundtals har vi lite svårare att få till något spel och vi är lite stressade och bollen hanteras som en het potatis. Sedan gör Floda ett dåligt byte igen och denna gången resulterar det i en utvisning. Vi gör ett ganska bra powerplay, med ett par bra chanser. Vi tog tillbaka bollen när vi förlorade den och fick igång rullet igen. En tät box och en duktig målvakt i Flodamålet står dock i vägen.
Stina A blir bryskt uppvaktad framför Flodas mål och efter en batalj med en Flodaspelare rinner det över och hon utdelar ett klubbrapp. Efter domarkonferens slutar det i en 2+10 minuters utvisning för osportsligt uppträdande. Stina Ö f¨år linka över och sitta av 2-minutaren, medan Stina A får sitta ända till 3,5 minut in i tredje. 16 sekunder kvar av vårt powerplay blir det istället spel 4 mot 4 en kort stund innan vi hamnar i boxplay. Vi har pga utvisninga roch skador gått ganska hårt på spelarna och tröttheten kommer krypande. Vi skapar en del svåra situationer för oss själva och hänger inte riktigt med stundtals. Floda får därför tyvärr göra 2 ytterligare mål i andra perioden och vi går till andra periodpaus med 3-0 på tavlan.

Periodpausprat om att försöka komma in i matchen igen och att det är långt kvar. Vi har nu ingen ordinarie center på den positionen, utan Vilja och Wilma/Kira får manna upp den positionen. Fram är vi nu 4 forwards och bak 3backar, så det är lite kämpigt, men vi gör en bra period trots allt. Det är många chanser vi har, men en duktig Flodamålvakt håller oss borta från målet. Vi har ett bortdömt mål med lite efterföljande diskussion med domarna. De har tyvärr rätt i sin bedömning och vi får helt enkelt inte in bollen. Sista 2 minutrarna har vi en riktigt stark period med många lägen, men fortsatt inga bollar i mål. Slutsignal och vi lyfter på hatten åt Floda som drar det längsta stået idag.

Vi tar med oss en bra första period och slutdelen av tredje perioden. Vi tar med oss ett bra målvaktsspel av Wilda som räddade oss flera gånger och vi tar med oss slitet att kämpaför laget när det gick trögt med ont om spelare under perioder i matchen. Bra domarnivå med bra kommunikation mellan domare och spelare/coacher.

Dagens omnämnande går till Vilja, som outtröttligt skapade lägen och injecerade energi i spelet. Hon fick lite otacksamt spela på ovan position större delen av matchen och gjorde det jättebra. Flera fina chanser och ett backhand och ett stenhårt skotti slutminutrarna som Flodas målvakt dock fick fingrar och tår på.